Gıda İşleme Bölümü Et Teknolojisi Dersi Kapsamında Teknik Gezi Gerçekleştirdi
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Emine Aşık Canbaz eşliğinde teknik gezi gerçekleştirdi. Teknik gezi kapsamında Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde yer alan Alize Et Entegre tesisi ile Konya’nın Hüyük ilçesinde yer alan YAYÇET su ürünleri işleme tesisi ziyaret edildi. Alize Et Entegre tesisinde hayvan kesimi, karkasın parçalanması ve kesim yan ürünlerinin değerlendirilmesi gösterilirken, YAYÇET tesisinde işletme sorumlusu Ramazan Karabıyık tarafından farklı su ürünlerine uygulanan ön işlemler, soğuk ve donuk depolama, işleme, paketleme ve pazarlama hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziyaretin ardından öğrencilere balık ikramında bulunuldu.