Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:01

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

“Yunus Emre” Ulusal Jürili Öğrenci Karma Sanal Sergisi Katılım Şartları

1.Amaç
Yunus Emre; düşüncelerinde ve şiirlerinde insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, adalet, yaşam, kardeşlik ve barış kavramlarını duru bir Türkçe ile işlemiş ve bu şiirlerle din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenmiştir. İnsan sevgisini kendisine rehber edinen bu büyük ozan, tasavvuf düşüncesi ile de insanın kendisiyle, doğayla olan sevgisini ve Yaradana duyduğu ilahi aşkını dile getirmiştir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı adına düzenlenen “Ulusal Jürili Öğrenci Karma Sanal Sergisi” nin amacı; Yunus’un deyişi ile "yetmiş iki millete bir göz ile bakmak" ilkesi ve sevgi anlayışı ile birlikte “Yunus Emre / Bizim Yunus” felsefesini anlamaya çalışmak, genç nesillerin Yunus Emre ile buluşmasını sağlamak, felsefesini kavramsal olarak ele almak, özgün, yaratıcı eserler üretmek ve izleyicilerle paylaşmaktır. Sevgi, hoşgörü, duygudaşlık, kardeşlik ve barış kavramları çerçevesinde ürettiğiniz eserlerinizi bizlerle paylaşacak olmanızdan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyacağız.

2.Başvuru ve Katılım Şartları

1.      Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi “Yunus Emre” Ulusal Jürili Öğrenci Karma Sanal Sergisi’ne katılım güzel sanatların tüm alanlarına açıktır.

2.      Konu “sevgi, hoşgörü, adalet, yaşam, duygudaşlık, kardeşlik ve barış” kavramlarıdır. Eserlerin teknik ve boyutunda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

3.      Katılımcılar yalnız bir eser ile katılım sağlayabilirler.

4.      Sergiye katılım ücretsizdir.

5.      Sergiye son 3 yıl içinde üretilmiş olmak şartıyla konuda belirtilen kavramlarla ilgili eserler gönderilebilir.

6.      Sergiye, Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerinde kayıtlı Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik öğrencileri (yabancı uyruklu öğrenciler de dâhil) katılabilirler.

7.      Sergiye gönderilen eserlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine aykırı olmamasına dikkat edilmelidir.

8.      Sergileme için eserleri kabul edilen katılımcılara “Sergi Katılım Belgesi” e-posta yoluyla gönderilecektir.

9.      Şartnamede belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde düzenleme kurulu kararları geçerlidir.

10.a.Katılımcılar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi web sayfasında yer alan “Katılım Formu” nu eksiksiz doldurmalıdır. Eser görseli, kısa kenarı minimum 2000 pixel, maksimum 4000 pixel, 300 dpi çözünürlükte, dosya boyutu maksimum 10 MB olacak şekilde ve .jpg, .jpeg uzantılı olarak stfyunusemresergisi@gmail.com adresine gönderilmelidir.

10.b.Eser görsellerinin yanı sıra sanatçı profil fotoğrafı da .jpg .jpeg formatında dosya olarak e-posta gönderimine eklenmelidir

10.c.Video çalışmaları H.264 kodeğe sahip .mov ya da mp4 film formatında ve dosya boyutu maksimum 50 MB olacak şekilde hazırlanmalıdır. Video çalışmasına ilişkin ekran görüntüsü/görüntüleri 10.a. maddesinde açıklandığı şekilde hazırlanmalıdır. Video çalışması gönderecek katılımcılar, çalışmalarının olduğu bir Google Drive linki paylaşmalıdır. Video çalışmasına ilişkin ekran görüntüleri ve Google Drive linki stfyunusemresergisi@gmail.com adresine gönderilmelidir.

10.d.Üç boyutlu çalışmalar için eserin 3 farklı açıdan çekilmiş 3 fotoğrafı 300 dpi çözünürlükte stfyunusemresergisi@gmail.com adresine gönderilmelidir.

10.e.Fotoğraf çalışmaları da 10.a. maddesinde açıklandığı şekilde hazırlanarak stfyunusemresergisi@gmail.com adresine gönderilmelidir.

11.   Sergi katılım şartlarına uygun olmayan (düşük çözünürlüklü görsel, sergi katılım formunun doldurulmaması ya da eksik doldurulması, başvuru tarihinden sonra gelen başvurular vb) başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. E-posta gönderilirken konu kısmına katılımcının adı, soyadı ve katıldığı alan yazılmalıdır (Örn. Ayşe Yılmaz / Özgün Baskı). 

12.   Katılımcılar, eserlerinin https://stf.ogu.edu.tr/ adresinde gösterimi, sergi kataloğu olarak fakülte web sayfasından yayınlanması ve basılı olarak çoğaltılması için gerekli olan izinleri kabul etmiş sayılır.

13.   Katılımcılar, sergiye başvurmakla katılma koşullarını ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılırlar.

ÖNEMLİ TARİHLER:

Sergi için son başvuru tarihi:21 Mayıs 2021 Cuma/ Saat:23.59

Sanal Serginin Açılması:7 Haziran 2021 / Saat 17:30

Sergileme tarihi:7 Haziran-7 Temmuz 2021

 

İLETİŞİM

E-posta                  : stfyunusemresergisi@gmail.com

Fakülte web         :https://stf.ogu.edu.tr/

Instagram             :@esogu_sanat_ve_tasarim

                                  https://www.instagram.com/esogu_sanat_ve_tasarim/

Facebook              :https://www.facebook.com/esogustf/

Katılmak için Aşağıdaki formu tıklayınız.